Va prestame poner equí dalgunes de les munches semeyes que faigo nes mios caminates. Nun pretendo describir rutes nin dar conseyos sobre'l meyor camín pa faceles. N'Internet hai abondo d'eses informaciones y lo único que diba conseguir ye confundir.
De toes formes toi abiertu a responder a les entrugues que faiga daquién interesáu en dalgún de los mios paseos.
Fadré una introducción de caúna de les rutes.

sábado, 10 de agosto de 2013

De la foz de Picarós a la ruta Les Xanes

          Domingu, 28 de xunetu de 2013       Aparcamientu Les Xanes - Villanueva - Sienda del Osu - Foz de Picarós - Serandi - Xerra Serandi - Colláu de la Canal Seca - La Rebollá - Ruta Les Xanes - Aparcamientu Les Xanes.

          "Dempués d'un par d'hores caminando pela xerra, el deséu de pallabres y el gociu verbal puen debese en parte a la euforia que producen la orxía d'oxíxenu y el baille d'endorfines, que seique ayuden a aguzar la percepción y la sensibilidá" (Victoriano Colodrón Denis)

           Fixere esti percorríu emprincipiando pela ruta Les Xanes y baxando per Serandi fará unos diez años. Merez la pena: la foz de Picarós, el cordal de Caranga, el guapu pueblín de Serandi, les vistes del Aramu y los puertos d'Andrúas, l'escobiu Les Xanes,...¿Hai más que pidir?
          Anque tenía buen recuerdu nun me plantegare repetilu. Pero l'equivocu del otru día en Circuitu peles Xanes decidióme  volver a facelu. Eso sí, pa tener otra perspeutiva, empecipié per Picarós.
          Valióme porque pémeque enteréme onde me perdiera y amás resultó un paséu perguapu. L'únicu cambiu del d'aquella vez foi la pindia baxada dende La Rebollá a la sienda Les Xanes sin pasar pela ilesia Pedroveya.
          El día que me perdiera subiera per esti camín y prestóme. El problema ye que estos caleyos tan pindios y a cachos enllabanaos a min préstame más subilos. En realidá lo que me pasa ye que baxalos dame medrana porque el mio culu nun tien mui bonos recuerdos de sitios asina d'empinaos.
          D'otra miente, rabilando per internet, enteréme que na xerra Serandi hai un sitiu que dalgunos nomen Mirador de Les Xanes y que dicen que ye mui guapu. Al paicer vese una estraordinaria panorámica del escobiu.           
          Esto quier dicir que nun tardaré en volver pa conocelu. Toi seguru que otra vez más va ser un paséu perprestosu.

2 comentarios:

  1. Hola Arturo, perguapes les fotos. Esta ruta tampoco la conozco, así que tendremos que facela. Les vistes y la zona son precioses. Un abrazu.

    ResponderEliminar
  2. La foz de Picarós ye curtia pero guapa, sobre too nel iviernu. De Les Xanes pémeque yá ta too dicho y escrito.
    Un saludu.

    ResponderEliminar