Va prestame poner equí dalgunes de les munches semeyes que faigo nes mios caminates. Nun pretendo describir rutes nin dar conseyos sobre'l meyor camín pa faceles. N'Internet hai abondo d'eses informaciones y lo único que diba conseguir ye confundir.
De toes formes toi abiertu a responder a les entrugues que faiga daquién interesáu en dalgún de los mios paseos.
Fadré una introducción de caúna de les rutes.

sábado, 21 de junio de 2014

La Mostayal (Per dos caminos distintos)

          Martes, 16 d'abril de 2014 y domingu, 4 de mayu de 2014          Peñerúes - La Boza - Llanu Fonderu - Llanu Cimeru - El Canalón - La Mostayal - Llanu Fonderu - La Boza - Peñerúes - Torrexón de Peñerúes - Peñerúes.
          Peñerúes - La Boza - Llanu Fonderu - Mayáu d'Ordiales - Vega Cotina - Mayáu La Piñera - La Mostayal - Pan de la Forca - Les Teixeres - Braña Gaméu - Llanu Cimeru - Llanu Fonderu - La Boza - Peñerúes.

          "Suaño colos Montes inaccesibles, los Mares alloñaos onde duérmese'l sol..." Henri Russell

          
Siempre tuviera ganes de baxar de la Mostayal per Les Teixeres y Braña Gaméu. Por falta tiempu o desdexamientu nunca llegaba'l día.
          Subiere y baxare bien de veces dende La Vara o Peñerúes pero nunca atopaba'l día de baxar pela canal que mos lleva a les Teixeres y la braña Gaméu pa completar un guapu percorríu circular.
          El martes 16 d'abril diba ser el día correxir lo que munches veces me propunxi. Con esi enfotu dexé'l coche nel bon aparcamientu de Peñerúes, a la vera'l polideportivu y del monumentu al montañeru.
          Entamé la escursión y al pocu de pasar La Boza la mio cabeza, que cambia con facilidá d'idees, díxome que si nun sería meyor subir per onde pensaba baxar.
          Imaxinao y fecho: cuando llegué al esvíu, per onde davezu s'anicia l'ascensu, siguí pel camín que sigue de frente y pel qu'en principiu pensaba volver.
          Al llegar a un prau qu'hai qu'arrodiar pa dir al alcuentru de la canal pela que se sube a Pan de la Forca volví a cambiar d'idea y aprovechando que'l monte taba bastante llimpiu de maleza tiré p'arriba llegando a La Mostayal per un camín imprevistu pero bastante prestosu.
          La baxada fíxila per una de les siendes más habituales y como atayare na subida y me sobraba tiempu añadí-y al paséu una visitina al torrexón de Peñerúes que siempre presta.
          Como dexara pendiente les mios intenciones del aniciu, taba obligáu a repitir la caminata y esta vez fíxilo como lo pensare'l primer día.
          Una de les escursionines que borro de les "miles" que tengo pendientes. Lo que nun quier dicir que nun la repita. Siempre son interesantes estos percorríos que tan cerca casa.
          Quedóme'l resquemor d'abandonar el camin principal poco dempués de Braña Gaméu y tener qu'engardiame con cotolles, escayos y felechos hasta poder baxar pa garrar la sienda que va pa La Boza.
          Creo que la mio opción postrera nun ye mui aconseyable sobre too al final de la primavera y en branu cuando abonda'l zarzal. Meyor siguir pel bon senderu.
           Otres dos guapes mañanes de paséu pel monte.

2 comentarios:

  1. Que guapa y socorría esa cumbre. Además como bien dices cerca de casa.
    Muy guapes les fotos.
    Un saludu

    ResponderEliminar
  2. N'efeutu. Ye difícil que pase un añu sin dir una o dos veces a gociar de un paséu per esti monte. Val, sobre too, pa cuando nun tienes tol día pa facer la escursión. Xeneralmente préstame.
    Un saludu.

    ResponderEliminar